Juni 2005

Kampvuur
25 juni 2005
Allen – Di 28-06-2005:

Afgelopen zaterdag stond de afsluiting van het seizoen op het programma. Zoals elk jaar gebeurde dat met een gezamenlijk kampvuur. Na het afsluitende lied ‘Auld Lang Syne’ kwam er een einde aan het kampvuur en zijn alle ogen gericht op de zomerkampen van de verschillende speltakken.

De welpen gaan dit jaar op kamp naar Velp (dat is omgedoopt tot Welp), de verkenners zullen hun tenten opslaan in de bossen bij Doldersum, de rowans reizen af naar het Tsjechische Vrchlabi en de stam vliegt naar Ierland om daar een deel van de Wicklow Way te bewandelen en de stad Dublin te bezoeken. Al met al een drukke zomer voor de hele Impeesa groep.

Voor iedereen die op kamp gaat veel plezier en de rest wensen we een goede zomervakantie toe en hopen we iedereen weer te verwelkomen bij de eerste opkomst in september.

MoZoDa
4 juni 2005
Verkenners – Ma 06-06-2005:

Na navolging van de VaZoDa (vader-zoon-dag) afgelopen najaar stond voor afgelopen zaterdag voor het eerst de MoZoDa op het programma. Hierbij waren de moeders van de verkenners uitgenodigd om met hun zoon naar het troephuis te komen. <foto+322 eindfoto>In tegenstelling tot de uitdaging voor de vaders om een erbarmelijke tocht te lopen met onderweg nog een zware trappersbaan kregen de moeders een hele andere uitdaging gepresenteerd. Voor de hele verkennertroep moet een maaltijd gemaakt worden die uit drie gangen bestaat en natuurlijk zo min mogelijk moet kosten. Elke patrouille kreeg een gang toebedeelt en met enkele kookboeken bij de hand werden verschillende opties bekeken. Na de definitieve keuze werd per patrouille in de auto gestapt om de ingrediënten te gaan halen. Terug gekomen op het troephuis was het troeplokaal en de keuken in orde gemaakt om aan het koken te beginnen. Na hard werken konden we om 17:30 aan een uitgebreid gedekte tafel plaatsnemen voor het eerste gang. De eerste gang bestond uit een in lagen opgemaakt pakketje van aardappelschijfjes, sla, spekjes en kaas afgemaakt met daarbovenop wat eisalade. Na deze voortreffelijke appetizer stond de hoofdgang op het programma. Het hoofdgerecht bestond uit spaghetti met een voortreffelijke tomaten-saus. Het was een goed gevulde saus met verschillende soorten paprika, courgette, gehakt en natuurlijk veel tomatensaus. De maaltijd werd vervolgens besloten met een persoonlijk afgestemd toetje. Zo was er de keuze om bij je flesjes met ijs en slagroom aardbeien, chocoladesaus of kersen te nemen. Uiteraard was dit ook weer smullen. Nadat iedereen genoten had van dit laatste deel van de maaltijd zat deze opkomst er al weer op. En omdat de verkenners (en natuurlijk de moeders) zo goed hun best hadden om te koken zorgde de staf dat alles weer opgeruimd en afgewassen zal worden. Deze eerste MoZoDa was een goed succes en zal volgend jaar zeker weer een vervolg krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten